چاپ روز

مجتمع تخصصی چاپ
×

انواع چاپ دیجیتال

15 دی 98
3736 0
انواع چاپ دیجیتال

 

شیوه جوهرافشان

شیوه جوهرافشان با کیفیت‌ترین شیوه چاپ دیجیتال است. ماشین‌آلات این شیوه از انواع پرینترهای رومیزی تا ابعاد عریض ۵ متر را شامل می شوند. سیستم جوهرافشان اطلاعات دیجیتال را توسط مرکب‌های مایع به طور مستقیم روی کاغذ می نشاند. این تکنولوژی نیازی به محمل میانی برای انتقال تصاویر ندارد و مرکب بطور مستقیم توسط یک هد روی سطح چاپی انتقال می یابد. نازل رنگ پاش این دستگاه به طور کامل دیجیتالی عمل کرده و تنها از دو فرمان بپاش و نپاش پیروی می کند درنتیجه عوامل تاثیرگذار روی کیفیت چاپی به حداقل خود یعنی،نوع و جنس کاغذ همچنین شرایط اقلیمی موجود کاهش می یابد. از آنجا که سرعت چاپ در این شیوه پایین است،امکان به کارگیری این شیوه در تیراژهای بالا موجود نیست.مهم ترین فن آوری های چاپ دیجیتال جوهرافشان،سیستم های پیوسته(Continues tone) و سیستم های جوهرافشان با پاشش مرکب براساس تقاضا(Drop on Demand) است.

شیوه الکتروفتوگرافی

در الکتروفتوگرافی در چاپ دیجیتال، از دو شیوه جامد پودری یا تونری و شیوه مرکب مایع یا شیوه دیجیتال مرکبی استفاده می شود. در بخش بعدی شما را با هر یک از این دو روش الکتروفتوگرافی آشنا خواهیم کرد.

روش دیجیتال مرکبی یا مرکب مایع

در این شیوه چاپ دیجیتال، معمولا از مرکب های رنگی به جای پودر رنگ یا همان تونر استفاده می شود. این شیوه کاربرد بسیار زیادی داشته و در موارد زیادی از جمله پرتیراژ از آن استفاده می شود. از جمله مزایا این روش الکتروفتوگرافی می توان به افزایش کیفیت بسیار زیاد چاپ اشاره کرد. علاوه بر این در این روش می توان از رنگ های اسپات به صورت کانال های رنگی مجزا استفاده نمود. با این که نتیجه این روش بسیار خوب و استاندارد است، اما پیچیدگی این دستگاه باعث شده است تا به مانند روش تونری بین عموم گسترده نباشد و آنقدرها عمومیت نداشته باشد.

قیمت دستگاه دیجیتال مرکبی به نسبت دستگاه های تونری بالاتر بوده و به همین دلیل عموم افراد رغبتی برای خرید آن ندارند. گذشته از این ها محدودیت هایی نیز در دستگاه دیجیتال مرکبی وجود دارد. یکی از مشکلات دستگاه های الکتروفتوگرافی مرکبی، محدودیت در ابعاد چاپ می باشد. به این صورت که ابعاد کار چاپی از سایز A3 بیشتر نمی شود و تنها می توان کارهای چاپ با ابعاد A3 و کوچکتر را با این دستگاه انجام داد که خوب واقعا برای بسیاری از افراد آنچنان به صرفه نیست.

روش تونری یا جامد پودری

در روش تونری یا جامد پودری، تصاویر به وسیله مرکب های پودری که قابلیت باردار شدن دارند، ایجاد می شوند. به این صورت که درام چرخانی توسط نور لیزر باردار شده و پس از ذوب شدن تونر ها روی کاغذ، فرآیند چاپ انجام می شود. فرآیند چاپ به روش تونری شامل ۶ مرحله بارگیری، تصویرنگاری، مرکب زنی، انتقال تونر، تثبیت تونر و پاک سازی است. از جمله مزایا سیستم های تونری می توان به بالا بودن سرعت چاپ در این روش اشاره کرد. در سیستم های الکتروفتوگرافی تونری به دلیل سرعت بالای ذوب شدن پودر رنگ روی کاغذ، سرعت چاپ نیز نسبت به روش های جوهرافشان بیشتر است.

البته این روش به مانند روش جوهر افشان آنقدر ها هم دیجیتالی نشده است و از واسطه های آنالوگ بین مخازن رنگ و ورودی های چاپی استفاده می شود. اما به دلیل سرعت بالای چاپ در روش تونری این روش بسیار متداول بوده و کاربرد صنعتی بسیار زیادی دارد. حتی در ابعاد متوسط اغلب بخش های صنعتی از این شیوه چاپ استفاده می کنند. دستگاه تونری با ترکیب شدن با یک اسکنر به عنوان دستگاه کپی لیزری شناخته می شود.

شیوه دیجیتال نوری یا پرتوی

در شیوه نوری یا پرتوی تصویر مورد نظر را از طریق تابش شعاع‌های نوری روی کاغذهای ویژه و حساس به نور ایجاد کرده و پس از مرحله ظهور ، تثبیت می نمایند. دستگاه‌های این شیوه که به Photo Lab معروفند در لابراتورهای عکاسی کاربرد فراوان داشته و از کیفیت چاپی بسیار بالایی برخوردارند. از مشکلات اصلی این دستگاه‌ها دو مرحله‌ای بودن چاپ و ظهور است که در دستگاه‌های امروزی به صورت اتوماتیک در داخل دستگاه انجام می شود. داروهای ظهور نیز هماند شیوه‌های چاپ عکس بسته به میزان مصرف بایستی هر چند یکبار تعویض شود.

 

شیوه چاپ Direct Imaging

این ماشین‌ها در واقع چاپگرهای افستی هستند که سیستم تهیه پلیت در دل آنها جاسازی شده است. سیستم تهیه پلیت در این چاپگرها درست مشابه تهیه پلیت در پیش از چاپ افست به روش دیجیتال (کامپیوتر به پلیت) است. کلیه عملیات چاپ در این دستگاه‌ها به صورت اتوماتیک انجام شده و تنها از طریق کامپیوتر راهبری می شود اطلاعات ورودی به چاپگر به صورت فایل کامپیوتری است. به دلیل وجود همین واسطه تصویری، استفاده از این روش برای چاپ‌هایی با تیراژ کم مقرون به صرفه نبوده و برای چاپ تک برگ کاملا غیراقتصادی است.

 

روش حرارتی

در روش حرارتی از کاغذ حساس به حرارت استفاده می شود، حرارت ناشی از لیزر با ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی بر سطح کاغذ حساس، ایجاد رنگ و تصویر می کند. استفاده از این روش در دستگاه‌های کوچک تک رنگ مرسوم می باشد که متداول‌ترین آن ها دستگاه‌هایی فکس هستند. گفتنی است استفاده عمومی از روش حرارتی به علت جایگزینی شیوه های نوین روز به روز کم شده است.

روش تصعید رنگ

در این دستگاه‌ها مواد رنگی بر روی سلفون‌هایی قرار دارد که پرتوهای مختلف مثل لیزر و یا ماتریس‌های حرارتی،‌ رنگ را از روی نوارهای سلفون بخار می کند و بر روی کاغذ ثبت می کند. کیفیت چاپی این روش ، استفاده از آن را در لابراتوارهای عکاسی به منظور چاپ عکس متداول نموده است. ابعاد چاپی به شکل معمول کوچک‌ می باشد و چنان چه قیمت‌های اولیه این دستگاه‌ها زیاد نیست اما قیمت تمام شده این شیوه چاپ به علت مواد مصرفی زیاد  است.

روش مارکرهای لیزری

از روش های چاپ دیجیتال که زیادترین کاربرد را در صنایع تولیدی محصولات گوناگون دارد، دستگاه‌های مارکر لیزری می باشد. این دستگاه‌ها به علت استفاده کاربردی که برای ثبت اطلاعات روی خط تولید محصولات، روزانه کاربرد بیشتر در صنایع پیدا می کند. در مارکرهای لیزری اشعه لیزر با سوزاندن و حرارت، عکس را روی سطح مورد نظر ایجاد می کند.

نظر دهید...